FOCAR EBOLA

 

  • _74029959_74028737Mali in stare de alerta, focarul Ebola se raspandeste

 

Mali se afla in stare de alerta datorita virusului mortal Ebola, dupa ce trei cazuri suspecte au fost raportate in apropiere de granita cu Guineea, unde 86 de oameni au murit.

Virusul  se transmite prin contact  si  s-a raspandit deja in Liberia.

Vineri dimineata, un  avion Air France care a decolat din Guineea si a aterizat la Paris, a fost in carantina timp de doua ore, dupa ce echipajul a suspectat un pasager infectat cu Ebola. Insa testul facut acestuia a iesit negativ, indepartand suspiciunile.

Potrivit autoritatilor locale de sanatate  din Liberia, 6 persoane au murit, din 12 cazuri suspecte de acest virus. Sierra Leone a suspectat de asemenea cazuri de Ebola, in timp ce Senegal a inchis granita cu Guineea. Guvernul Mali isi atentioneaza toti cetatenii sa nu efectueze calatorii neesentiale in zonele afectate de virus.

Prima oara, virusul a fost identificat  in regiunea  aflata la  sud-est de Guineea, in Gueckedou, unde au fost inregistrate cele mai multe decese, extingandu-se in prezent pana in capitala  Guineei, Conakry, unde au fost inregistrate 12 cazuri suspecte.

Si Arabia Saudita este in alerta, astfel a suspendat  vizitelele pentru pelerinii musulmani din Guineea si Liberia.

Trist este faptul ca, nu exista nici un tratament sau vaccin cunoscut  pentru Ebola.

Virusul prezinta simptome ca febra hemoragica, dureri musculare , slabiciune, varsaturi, diaree.

 

http://www.bbc.com/news/world-africa-26882013

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =