Focarul virusului Mers afectează economia Coreei de Sud

_84434398_mersgdpkoreareuters

Focarul virusului Mers afectează economia Coreei de Sud

Creșterea economică din Coreea de Sud a fost lovită brusc atât de izbucnirea focarului virusului Mers, cât și de scăderea continuă a exporturilor. Economia țării a crescut cu doar 0,3% în al doilea trimestru, comparativ cu 0,8% în primul trimestru, marcând un nivel record de șase ani.

Economia Coreei de Sud se confruntă cu o criză a exporturilor, în timp ce virusul Mers a înăbușit cheltuielile de consum și cel mai important, sectorul turismului. Începând cu 20 mai, 36 de oameni au murit din cauza virusului și 186 au fost afectaţi.

Consumul intern a fost ranit, iar numărul de turiști a scazut cu peste 40% în luna iunie, de la aparitia Sindromului respirator Mers în Orientul Mijlociu la începutul lunii mai.

Exporturile reprezentau mai mult de jumătate din economia Coreei de Sud și au scăzut în fiecare lună a anului până în prezent. Comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, economia a crescut cu 2,2%. În luna iulie, banca centrală a redus prognoza de creștere economică pentru 2015 pentru a treia oară în acest an, în scădere de la 3,1% .

http://www.bbc.com/news/business-33618732

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =