Folie din lapte care ar putea înlocui plasticul

folie2

De la particule de plastic din apa potabilă la insule de deșeuri pe mare: ambalajele din plastic provoacă probleme peste tot în lume. Cercetătorii din SUA dezvoltă o alternativă importantă, care este biodegradabilă.

Cercetătorii din SUA au dezvoltat o folie care este comestibilă și este în același timp biodegradabilă, fiind destinată împachetării de alimente. Folia produsă din componente ale laptelui ar putea avea o contribuție importantă la combaterea munților de deșeuri din plastic și a poluării apei. Oamenii de știință de la American Chemical Society utilizează caseină în producerea acestei folii. Aceasta este o proteină care se găsește în mod natural în lapte și care stă la baza prelucrării industriale a brânzeturilor.

Proteinele complexe din lapte premit formarea unei rețele dense, precum hidrocarburile. Folia poate menține de 500 de ori mai bine oxigenul din alimente și caracteristicile acestora, în comparație cu ambalajele convenționale din plastic, care au la origine petrolul, subliniază tehnicienii alimentari într-o comunicare pentru American Chemical Society.

Și în trecut au mai existat astfel de încercări de a înlocui plasticul ca și principalul material de construcție a ambalajelor pentru alimente și de a identifica alternative mai prietenoase cu mediul înconjurător. Acestea au utilizat în principal amidonul sau celuloza ca și ingredient de bază, primind în componența lor doar o mică proporție de polimer, pentru a contribui la rezistența materialului. Dar rezultatele au fost dezamăgitoare, cu proprietăți minime de păstrare a alimentelor.

http://www.n-tv.de/wissen/Folie-aus-Milch-koennte-Plastik-abloesen-article18506451.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 12