Fond de hedging adună miliarde prin anuntul unui medicament pentru cancerul de san

3289E400BB0E8BC8

Fond de hedging adună miliarde
Acest lucru se numește Jackpot. O companie de biotehnologie a anunțat progrese în dezvoltarea unui medicament de cancer la sân, iar acțiunile trec pe piața de valori literalmente prin acoperiș. Iar la un fond de hedging din Boston se deschid sticlele de șampanie.

Acțiunile companiei americane Puma Biotechnology a prestat un spectacol impresionant miercurea trecută. Acțiunile sale au crescut cu un enorm 295%, de la aproximativ 60 de dolari la peste 233.

Motivul pentru creștere este faptul că, cu o noapte înainte compania a anunțat un medicament pentru tratarea cancerului la sân, ce a fost testat cu succes într-un studiu clinic. Probabil Puma Tehcnology va solicita aprobarea medicamentului în prima jumătate a anului viitor. Dacă Puma Technology primește aprobare și medicamentul pătrunde pe piață, asta nu se poate însă ști de pe acum.

Iar un fond de hedging din Boston poate sărbători: Adage Capital Management din Boston, fondată de Phil Gross și Robert Atchinson. Cel mai mare acționar al companiei deține fix 5,68 milioane de acțiuni. Plusul de 174,40 de dolari la fiecare acțiune se traduce într-un profit de fix 990 milioane de dolari, în decursul unei zi de tranzacționare. Este acest profit justificat? Acest lucru s-ar putea să nu conteze pentru fond.
http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hedgefonds-streicht-knappe-Milliarde-ein-article13299441.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 18