Fond de hedging la pământ

AP995820149887-1-

Fond de hedging la pământ

Managerul de fond de hedging Dimitrijevic a jucat greșit. Pariul său pe francul elvețian se pare că se dovedește a fi o greșeală catastrofală, unul din fondurile sale a pierdut peste 800 de milioane de dolari.

Un mare fond de hedging din SUA a pierdut conform rapoartelor mass-media, după surprinzătoarea eliberare a francului elvețian de către Banca Centrală Elvețiană, iar acesta și-a pierdut practic tot capitalul și trebuie prin urmare, închis. Fondul Global de la Everest Capital a pariat că francul va pierde din valoare, citează agenția de știri Bloomberg o persoană de încredere.

Dar s-a întâmplat fix opusul, după ce Banca Centrală a renunțat joi la cursul minim al francului față de euro după trei ani de zile în care acesta a fost menținut. Moneda elvețiană s-a apreciat la acel moment puternic față de dolari și euro.

Managerul fondului de hedging Marko Dimitrijevic închide acum cel mai mare fond al său, Global Fund de la Everest Capital, raportează Bloomberg. Fondul a avut la sfârșitul anului 2014 un portofoliu de aproximativ 830 de milioane de dolari. Everest Capital gestionează însă și alte șapte fonduri cu un capital total de aproximativ 2,2 miliarde de dolari. Un purtător de cuvânt al fondului nu a dorit să ofere informații suplimentare atunci când a fost contactat. Iar Dimitrijevic de asemenea nu a fost de găsit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hedgefonds-macht-dicht-article14344141.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 39