Fondatorul Ikea împlinește 90 de ani

31f0fb94c098c973af63b910a87de99c

Acest bărbat merită toate aplauzele pentru că prin ingeniozitate și cumpătare financiară suedezul Ingvar Kamprad a format o mare avere. Astăzi legendarul fondator al Ikea împlinește 90 de ani.

Dacă sunteți în căutarea rețetei succesului, fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad, are aproape un singur răspuns mereu: economisire și economisire. Economisirea stă oarecum în natura oamenilor din Småland, spune suedezul într-un nou documentar, pe care televiziunea TV4 l-a difuzat la scurtă vreme înainte de cea de-a 90-a aniversare a sa. “Noi știm cât valorează o coroană”, mai adaugă acesta.

Småland este regiunea din sudul Suediei din care se trage Kamprad. Iar mai exact, este vorba despre o fermă de lângă micul oraș Älmhult. Aici s-a retras miliardarul după moartea soției sale, după ce el a trăit patru decenii în Elveția. Kamprad este un împătimit al economisirii.

Pentru că a făcut orice ca să plătească mai puține taxe, el și compania sa au atras critici dure. Kamprad și-a transformat firma într-o fundație cu sediul în Olanda. Sumedenia de firme din care a reieșit Ikea este greu de înțeles chiar și pentru experți. Dar inima concernului bate în continuare în Älmhult, casa lui Kamprad.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ikea-Gruender-feiert-90-Geburtstag-article17330511.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =