Fondatorul Subway cu circa 45 de mii de restaurante, DeLuca, a murit

727710a7-0638-4e8a-acb2-f4025572b5f5

Fondatorul Subway, DeLuca, a murit

Fred DeLuca are în spatele său o carieră tipică de întreprinzător american. El a început cu vânzarea de baghete și a construit apoi lanțul de restaurante fast-food Subway, aducându-l la nivel de lanț internațional. DeLuca a decedat ca urmare a unui cancer de sânge.

Fondatorul lanțului american de sandwich-uri (Subway), Fred DeLuca, a murit. El a decedat la vârsta de 67 de ani datorită unui cancer de sânge, precum a anunțat compania. DeLuca a fost deja din anul 2013 sub tratament datorită cancerului, dar responsabilitatea conducerii concernului a fost cedată pentru prima dată, în luna iunie a acestui an, către sora sa Suzanne Greco. În urmă cu câteva săptămâni Subway și-a sărbătorit cea de-a cincizecea aniversare.

DeLuca a deschis primul său restaurant în anul 1965 în Bridgeport, în statul american Connecticut sub numele de “Pete’s Subway”. Un prieten de familie, Peter Buck, l-a sfătuit să vândă baghete umplute pentru a-și finanța studiile sale din domeniul medicinei și l-a împrumutat de asemenea cu 1000 de dolari.

Creșterea lanțului de restaurante rapide a fost accelerată rapid după ce DeLuca și Buck au făcut din Subway o franciză în anul 1974. Astăzi Subway numără 44.270 de restaurante rapide prezente în 110 țări și astfel mai mult decât rivalul McDonald’s. Pe lângă America de Nord, Subway este prezent în Australia, China, India și Europa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Subway-Gruender-DeLuca-gestorben-article15940996.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 + = 40