Fondul de stat al Norvegiei dă în judecată VW

cb01508341a0574b0ab00adcb73e2a2d

Acționarii Volkswagen apelează adesea la instanțe de judecată pentru a-și recupera pierderile ocazionate de scandalul motoarelor diesel. Dureri de cap pentru managerii VW vor fi provocate în special de o acțiune legală din partea celui mai mare fond de stat din lume.

Fondul de stat norvegian, cel mai mare din lume, pregătește potrivit unui raport din presă o acțiune juridică împotriva Volkswagen. Motivul ar fi pierderile ocazionate de scandalul emisiilor. Avocații au sfătuit fondul să deschidă o procedură legală, spune Peter Johnsen din partea Norges Bank Investment Management, instituție ce administrează fondul norvegian. Ca investitor, fondul este responsabil de asigurarea acțiunilor sale la Volkswagen.

Potrivit serviciului de știri financiare, Bloomberg, fondul este al patrulea cel mai mare acționar la Volkswagen cu 1,64 procente din capital. Volkswagen nu a dorit să comenteze rapoartele din presă.

Fondul norvegian de pensii se alimentează cu veniturile obținute din producția de petrol și are bani investiți în 9000 de companii din întreaga lume. Este de asemenea o entitate extrem de influentă, pentru că alți investitori urmează îndeaproape deciziile sale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Norwegens-Staatsfonds-will-VW-verklagen-article17703956.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 48