Fondul speculativ din SUA amenință Peru cu proces judiciar

_86047401_029483943-1

Fondul speculativ din SUA amenință Peru cu proces judiciar

Un Fond speculativ din SUA a amenințat că va da în judecată Peru pentru obligațiunile emise de fostul regim militar al țării. Fondul speculativ Gramercy cu sediul la Connecticut a cumparat datoria de nerambursare la un discount în 2008, după ce alţi deținătorii de obligațiuni nu au reușit să ajungă la un acord. Ministrul de finante al Peru a declarat că guvernul se va opune oricărei acțiuni în justiție în afara granițelor sale.

Țara din America de Sud nu a reusit să plătească 5.1 miliarde de dolari în obligațiuni în anii 1980. Gramercy a amenințat că va aduce o acțiune împotriva Peru în cadrul unui sistem de tribunal stabilit într-un acord comercial SUA-peruvian. Acest tip de acțiune a fost numită “agresivă” de grupurile în favoarea planurilor de reducere a datoriilor suverane. Argentina a dus o luptă prelungită în instanţă cu fondurile speculative pentru incapacitatea de plată a obligatiunilor în 2005.

În această săptămână Peru a fost gazda reuniunilor dintre Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional (FMI). Printre subiectele discutate au fost cum să ajute restructurarea datoriei țării, după o incapacitate de plată, pentru a evita luptele judiciare.

http://www.bbc.com/news/business-34492745

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9