Fondul suveran al Norvegiei da in judecata VW

_88511593_gettyimages-498007100
 
Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, planuieste o acțiune în justiție împotriva Volkswagen asupra scandalului emisiilor. Acesta a declarat ca a fost consiliat de avocați că prin comportamentul sau, compania “dă naștere unor pretenții juridice în temeiul dreptului german”.

Volkswagen a recunoscut anul trecut că a instalat software-ul secret pentru a insela testele de emisii din SUA. Mișcarea, de la unul dintre cei mai mari investitori VW, este cea mai recenta dintr-o serie de acțiuni legale asupra scandalului.

Producatorul se confruntă cu o acțiune de la Departamentul de Justiție al SUA, Comisia Federală pentru Comerț și proprii sai dealeri.

Norges Bank Investment Management este în valoare de 850 miliarde de dolari( 751 miliarde de euro) și are actiuni în mai mult de 9.000 de companii. Potrivit Times Financial, care a raportat primul actiunea, procesul este așteptat săptămânile următoare. Acesta va fi depus în Germania, alăturându-se altor  cazuri în curs de elaborare acolo.

Volkswagen to be sued by Norway fund over emissions scandal – BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 81