Fonduri in valoare de 189 milioane de euro vor fi alocate crescatorilor de animale


Miercuri, 22 februarie 2017, Guvernul Romaniei a aprobat fondurile alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii şi schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic.

Cei care vor beneficia de fonduri sunt fermieri, persoane fizice şi juridice, care deţin teren şi animale, cooperative agricole, grupuri de producători care desfăşoară activităţi agricole.

Plafonul pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru speciile bovine şi ovine/caprine care se acordă pentru anul 2017 este în valoare de 189,6 milioane euro, echivalent cu 844,5 milioane lei.

Din plafonul total, suma de 25,9 milioane euro este pentru producătorii de lapte de vacă, 109 milioane euro pentru producţia de carne de vită, iar 54,7 milioane euro pentru crescătorii de ovine şi caprine. In sectorul zootehnic, suma de 1,4 milioane euro este alocată pentru crescătorii de bivoliţe de lapte, 28 milioane euro pentru crescătorii de ovine şi caprine, 11 milioane euro pentru proprietarii de taurine din rase de carne şi metişii acestora, iar 81,5 milioane euro pentru fermierii care deţin vaci de lapte.

Ajutoarele se asigură de la bugetul de stat prin bugetul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 81