Fondurile de hedging pariază împotriva Manchester United

gaal

Fondurile de hedging pariază împotriva Manchester United
Manchester United este cel mai valoros club de fotbal cotat la bursă din lume. Dar lucrurile nu merg bine sub antrenorul van Gaal, echipa pierzând în Cupa Ligii în fața unei echipe din divizia a treia. Nu este de mirare că acum acțiunile sunt la mila speculatorilor.

Câțiva din cei mai puternici administratori de fonduri de hedging din Europa se ceartă violent datorită unui club de fotbal. Este vorba despre clubul englezesc de primă divizie, Manchester United, pentru care prețul acțiunilor merge în prezent puternic în jos, în trend cu performanțele sportive. Deosebit de negativ vede situația Odey Asset Management, care administrează un portofoliu de 12,2 miliarde de dolari.

Fondul investitorului Crispin Odey pariază încă din 2012 de la IPO-ul clubului, că acțiunile vor cădea. Odey deține documente care urmează să fie supraevaluate. Valoarea întreprinderii este de aproape patru miliarde de dolari. Aceasta este o valoare foarte mare în comparație cu cifra de afaceri sau profitul.

Acțiunile Manchester United sunt tranzacționate la New York pe Nasdaq și au pierdut paorximativ doisprezece procente din valoarea sa de vârf din iulie, până la prețul de 19,97 de dolari. Joi piața a închis la valoarea de 17,42 de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hedgefonds-wetten-gegen-Manchester-United-article13513001.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 3