Fondurile de hedging sărbătoresc

RTR3ZYDW

Fondurile de hedging sărbătoresc
Pentru unele fonduri speculative, falimentul instituției portugheze Banco Espirito Santo este o mană cerească. Pariurile au fost deja făcute, iar prăbușirea a adus milioane pentru cei ce au pariat corect. Interesul pentru pariuri în acest sens a fost unul extraordinar. Doar o singură restricție încetinește fondul.

Colapsul Banco Espirito Santo a adus pe mână câtorva fonduri speculative zeci de milioane de dolari ca profituri. Unul dintre cele mai mari fonduri care a pariat pe scăderea prețurilor acțiunilor, Marshall Wace LLP. Conform autorităților financiare portugheze, fondul a intrat deja în pariuri pe data de 15 mai. La acel moment acțiunile BES costau în jur de 99 de cenți.

Până la 1 august, atunci când acțiunile băncii au fost suspendate de la tranzacționare, prețul acțiunilor scăzuse la 12 cenți. Fondul de hedging cu sediul la Londra, ar fi făcut, potrivit proprilor informații, peste 27 de milioane de euro profit.

Marshall Wace administrează un portofoliu de 18 miliarde de dolari și este condus de fondatorii săi, Paul Marshall și Ian Wace. Mijlocul lunii iunie a adus o poticnire pentru acțiunile BES. O zi mai târziu, comerțul a fost întrerupt până la o notificare ulterioară.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hedgefonds-jubeln-ueber-BES-Kollaps-article13377251.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 11 =