Fondurile Pimco gestionează și mai puțini bani

Scott-Mather

Fondurile Pimco gestionează și mai puțini bani

Investitorii au retras miliarde din fondurile Pimco. În luna decembrie retragerea investitorilor a avut de-a face nu doar cu plecarea fondatorului Bill Gross. Dar un expert spune că ce a fost mai rău a trecut.

La sfârșitul anului, investitorii au retras masiv fonduri de la Pimco, iar aceasta a fost a 20-a lună consecutivă în care se întâmplă ca investitorii să își retragă din fonduri. Sucursala Allianz a anunțat scurgerea a 19,4 miliarde de dolari în luna decembrie. Acest lucru este de două ori mai mare decât în luna noiembrie, când au fost retrase 9,5 miliarde. Dar semnificativ mai mici au fost sumele în luna septembrie și octombrie.

La sfârșitul anului precedent, fondul total de returnare a reușit să adune 143,4 miliarde de dolari, mai puțin de jumătate din nivelul maxim din anul 2013. Înainte de toate investitorii au început să fugă masiv după surprinzătoarea retragere a fondatorului Pimco și a șefului de investiții Bill Gross de la sfârșitul lunii septembrie.

Gros a condus timp de 27 de ani fondurile filialei americane a asiguratorului american Allianz, iar pe data de 26 septembrie anul trecut a predat ștafeta. Acesta administrează de atunci activele de la concurenții Janus Capital Group.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Pimco-Fonds-verwaltet-immer-weniger-Geld-article14249331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1