Ford construiește noul Focus în China

Președintele american Trump s-a felicitat singur atunci când Ford s-a decis să nu mai construiască o fabrică în Mexic. Dar noua fabrică nu va fi construită în SUA, ci în China.

Ford a renunțat la planurile sale costisitoare pentru producția noului Focus în localitatea mexicană Hermosillo. Acest lucru a fost o veste foarte bună pentru președintele american Donald Trump, dar nu e chiar așa. Pentru că noul model nu va fi asamblat nici în SUA, ci mare parte din producție va merge către China începând cu anul 2019, iar mai târziu chiar și Europa.

Trump a criticat dur planurile Ford de a ridica încă o fabrică în Mexic pentru automobile compacte, amenințând companiile americane cu taxe vamale. Printre altele și nume germane precum BMW sau Daimler au fost atacate de acesta. Mexico este a șaptea cea mai mare țară producătoare de automobile din lume, o treime din importurile auto americane provin din țara vecină. Trump vrea să forțeze industria auto să producă mai mult în SUA. Iar compania Ford a asigurat că această decizie nu afectează locurile de muncă din SUA.

Dar nu se schimbă prea multe în plan, pentru că producția modelului Focus va fi sistată în SUA în anul 2018. Iar Ford vrea în schimb să investească 900 de milioane de dolari într-o fabrică din Louisville, statul american Kentucky, în care vor fi produse automobile SUV de mari dimensiuni. Concernul promite că acest lucru va asigura fix 1000 de locuri de muncă pentru americani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-baut-neuen-Focus-in-China-article19899196.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =