Ford cucerește prima poziție în SUA

Piața auto americană și-a atins de ceva vreme apogeul. În luna mai au fost vândute mai puține automobile ca și în urmă cu un an. În ciuda acestui aspect, unele concerne înregistrează în continuare creșteri importante. Printre profitori se numără și mărci germane.

Piața auto americană și-a arătat din nou puterea în luna mai. În total au fost înmatriculate acolo fix 1,5 milioane de automobile noi, ceea ce corespunde unui ușor declin în comparație cu anul trecut. Ford a depășit concurentul său General Motors mulțumită livrărilor către companiile de închirieri auto care au crescut semnificativ. Vânzările au crescut în comparație cu anul precedent cu 2,2% la 241.126 de automobile.

La GM a existat un declin de 1,3% pentru un total de 237.364 automobile. GM a anunțat că vânzările către companiile de închirieri auto au scăzut. Cota lor din total vânzări, în ciuda discount-urilor oferite, s-a ridicat în luna mai la 19%, la Ford a reprezentat 34%.

În total cifrele vânzărilor au fost relativ slabe, în ciuda reducerilor mari oferite. Fiat Chrysler a vândut cu 0,9% mai puțin, Toyota cu 0,5%. Livrările concernului Nissan au crescut cu trei procente. Vânzările de la Volkswagen au crescut cu 4,3% la 30.014 vehicule.

Porsche, subsidiară a VW, a livrat cu cinci procente mai multe mașini, în total 4508 unități. Audi a înregistrat un plus de 2,5%. BMW a vândut cu 11% mai puțin ca și în aceeași lună a anului precedent. Concurentul Daimler a totalizat 26.893 autoturisme din marca Mercedes-Benz și astfel cu 8,2% mai puțin ca și în anul precedent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-er

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 83