FORD DA GARANTII GERMANILOR PENTRU LOCURI DE MUNCA

ford-confirms-production-cuts-in-spain-and-germany-5035_1

FORD RAMINE IN GERMANIA

Mutarea către România, împiedicată
Ford continuă să se concentreze în continuare pe unitățile sale de producție din Germania. În plus, nici unul din cei 24.000 de angajați nu ar trebui să fie trimiși acasaă în următorii ani. Pentru forța de muncă va face concernul american cele mai mari concesii.

În jur de 24.000 de angajați ai unităților de producție Ford de la Köln și Saarlouis respiră din nou ușurați. Concernul auto din SUA va produce, de asemenea, următoarea generație de mașini mici Fiesta în Europa doar la Köln. În același timp, producătorul a extins garanția de locuri de muncă pentru angajații Ford-Werke GmbH, cu o perioadă suplimentară de cinci ani, până la sfârșitul anului 2021, după cum spune Bernhard Mattes, în calitate de director general al Ford-Werke GmbH. Ford a încetat astfel seria de temeri potrivit căreia compania va muta mare parte din producție către țări unde se practică salarii mai mici, precum România.

Acordul a venit ca rezultat a unor lungi negocieri privind economiile ce vor fi realizate la uzina de la Köln. Acordul cu Ford permite acum potrivit lui Mattes o producție mai flexibilă și mai rentabilă. Managerul a estimat economiile pentru perioada 2017-2021 la un total de 400 milioane de dolari, echivalentul a 295 milioane de euro.

Astfel, angajații au convenit, printre altele ca din 2017 să renunțe complet la bonusuri și concedii speciale sau prime de aniversare, cum ar fi împlinirea mandatului de 25 de ani. În schimb, venitul lunar al forței de muncă ar rămâne neatins, a declarat șeful de Lucrări Generale, Martin Hennig. În plus, nu a existat nici o deteriorare a condițiilor de tarifare pentru noii angajați.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-bleibt-dank-Verzicht-der-Belegschaft-article12991736.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 51