Ford de la Köln recurge la mai puțină muncă

48390083

Ford de la Köln recurge la mai puțină muncă
Piața auto din Germania funcționează, dar există probleme în Franța, Italia și Spania. Constructorul auto Ford are consecințe grave pentru sediul din Köln. Compania face declarații către Agenția Federală a Muncii.

Ford reduce din producția modelului Fiesta de la Köln. 1550 de mașini mici  care vor urma să fie montate aici în locul celor 1850 pe zi cât se producea anterior. De asemenea, constructorul a cerut asistența Agenției Federale a Muncii, pentru a introduce program redus de lucru pentru angajați, precum raportează Kölner Stadt-Anzeiger.

Astfel, în luna noiembrie producția se va reduce la doar șase zile pe săptămână și în luna noiembrie fabrica va opera doar 5 zile în fiecare săptămână. Deși în Germania Fiesta se vinde foarte bine, numai 20% din producția de la fabrica din Köln este destinată pieței interne. În Franța, Spania și Italia a existat o reducere semnificativă a vânzărilor, de asemenea Europa își face griji mai multe atunci când cumpără o mașină, datorită instabilității din estul Europei. Astfel a declarant pentru ziar președintele consiliului de administrație, Martin hennig.

Ford a motivate reducerea producției prin faptul că în general în a doua jumătate a anului cererea este mai scăzută. Din cei peste 17.000 de angajați de la unitatea din Köln, peste 4000 de angajați din asamblarea de vehicule vor fi afectați.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-in-Koeln-beantragt-Kurzarbeit-article13637771.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =