Ford emite avertizare de profit

48390083

Ford emite avertizare de profit
Ford trebuie să își ia adio de la ambițiosul său obiectiv de profit din acest an. Constructorul auto american se confruntă cu costuri ridicate de reparații datorită unui număr mare de vehicule rechemate. Investitorii reacționează la New York Stock Exchange și vând acțiunile companiei.

O serie de retrageri de pe piață se dovedește foarte scumpă pentru Ford. Al doilea cel mai mare producător auto american se aștepată în acest an la un profit mai mic decât s-a specificat inițial. Grupul se aștepată la un profit înainte de impozitare de doar șase miliarde de dolari, a declarat directorul financiar Bpb Shanks în fața investitorilor.

Anterior compania a specificat că va obține un profit de 8 miliarde de dolari. Pentru 2015 compania cu sediul la Dearborn a calculat deja un profit înaintea impozitării de 8,5-9,5 miliarde de dolari. Pe Wall Street comercianții au pedepsit compania. Acțiunile au scăzut cu 7,5% în tranzacționarea târzie.

Reparațiile la vehiculele rechemate în primul rând în America de Nord sunt susceptibile să lovească cu un cost de un miliard de dolari, mai adaugă Shanks. În plus, Ford proiectează o pierdere chiar mai mare pentru America de Sud. Chiar și rușii au cauzează probleme de business pentru Ford. Aici constructorul se așteaptă la o pierdere netă de 300 de milioane de dolari, mai mult decât se aștepta inițial.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-gibt-Gewinnwarnung-heraus-article13696626.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − = 43