Ford îl susține pe Trump

rtx2vhiz

Punct câștigător pentru Donald Trump: Ford renunță la planurile sale de a ridica o fabrică în Mexic. În locul acesteia se va investi o sumă mare de bani pentru ridicarea unei fabrici în SUA. Iar Trump a luat deja în vizor un alt concern auto.

La scurtă vreme după instalarea sa în funcție, noul președinte american Donald Trump a oprit planurile Ford de a deschide o nouă fabrică de mari dimensiuni în Mexic, convingând compania să investească în schimb 700 de milioane de dolari într-o fabrică din statul federal american Michigan. Prin această decizie se vor crea inițial 700 de locuri de muncă pe teritoriu american. Trump a criticat în timpul campaniei sale electorale faptul că multe companii americane creează locuri de muncă în străinătate. Acum el vrea să se asigure, printr-un amestec de stimulente fiscale și amenințări, că aceste companii vor proceda altfel pe viitor.

La câteva ore după publicarea anunțului Ford, Trump a luat în vizor compania General Motors. El a amenințat concernul cu introducerea de taxe vamale mari pentru automobilele care sunt produse în Mexic. GM livrează comercianților săi din SUA modelul Chevy Cruze, fără a plăti taxe, critică Trump. El a precizat într-un mesaj pe Twitter că ori se produce în SUA, ori se vor plăti taxe vamale mari pentru astfel de produse.

GM a respins aceste acuzații. Limuzina-Cruze este construită doar pe teritoriu american, susține concernul. În Mexic se produce un model hatchback, asemănător cu VW-Golf, destinat pieței internaționale. Doar puține dintre aceste automobile sunt însă vândute în SUA.

GM a anunțat deja din luna noiembrie că vrea să reducă 2000 de locuri de muncă din două mari fabrici din SUA. Agenția de știri Reuters raportează citând informații din interior, că modelul Cruze va fi produs pe viitor în Mexic și nu în statul federal Ohio.

Bursa a reacționat neimpresionată de atacurile lui Trump, iar acțiunile GM au crescut între timp cu aproximativ două procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-gibt-Trump-nach-article19462911.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 88