Ford investește în automobile autonome

Se întâmplă din nou ca un start-up din domeniul automobilelor autonome să fie cumpărat de un mare concern auto. De data aceasta Ford preia o firmă în care lucrează foști experți ai Google și Uber.

Ford se implică în cursa pentru dezvoltarea de automobile autonome și investește un miliard de dolari în start-up-ul Argo AI. Al doilea cel mai mare producător auto din SUA își va doza investiția pe parcursul următorilor cinci ani și preia mare parte din firma specializată pe inteligență artificială. Ford și-a fixat obiectivul de a aduce pe străzi automobile autonome până în anul 2021.

Ford a anunțat că vrea să dezvolte cu ajutorul Argo o nouă platformă de software pentru automobile autonome. Această tehnologie ar putea apoi să fie licențiată și către alte companii.

Concernul auto se fixează tot mai mult în această direcție, a automobilelor autonome. Compania a cumpărat, printre altele, firma SAIPS din Israel, specializată pe mașinării capabile să învețe singure, dar a investit și 75 de milioane de dolari în Velodyne, un dezvoltator de radare cu laser. Ford vrea de asemenea să își dubleze numărul de angajați în Silicon Valley până la sfârșitul anului 2017.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-investiert-in-autonomes-Fahren-article19698741.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 12