Ford majorează semnificativ investițiile în domeniul electric

 

Ford a dorit să investească ceva mai mult de 4 miliarde de dolari în electromobilitate. Acum constructorul auto american nu mai testează terenul, ci mizează tot pe această carte. Peste 11 miliarde de dolari vor fi investite până în anul 2022 în acest sector. Ford are deja în minte o rețetă pentru succes.

Ford majorează substanțial investițiile sale în domeniul electromobilității. Până în anul 2022 constructorul auto american va investi 11 miliarde de dolari în tehnologie, a declarat președintele companiei, Bill Ford, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Anterior Ford plănuise să investească abia 4,5 miliarde în sectorul electromobilității.

Pe parcursul următorilor cinci ani paleta de modele va ajunge să includă 16 automobile electrice și 24 de modele hibride. Ford promovează tot mai mult electrificarea modelelor existente. Prin dezvoltarea tehnologiei este imposibil să nu ai parte de succes, în special când vine vorba despre automobile care sunt la modă în prezent, a mai adăugat președintele companiei.

După un start timid, industria auto lucrează în prezent la foc continuu pentru dezvoltarea automobilelor electrice. Nume grele din domeniu, precum General Motors, Volkswagen, Daimler sau BMW se întrec în anunțuri privind noi modele electrice. Ford se luptă în prezent în SUA cu acuzații de manipulare. Acestea afectează în special gama camionetelor, care se bucură de un deosebit succes pe piața autohtonă.

https://www.n-tv.de/auto/Ford-stockt-E-Investitionen-deutlich-auf-article20230720.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =