Ford, Nissan, BMW au dat în judecată Takata pentru a-și acoperi pierderile cauzate de airbagurile defecte

Ford Motor, Nissan Motor și subsidiara BMW din America de Nord au acuzat Takata Corp de fraudă, într-un proces în care încearcă să forțeze furnizorul nipon de piese auto să acopere pierderile suferite din cauza airbagurilor defecte, care pot exploda și pulveriza cioburi metalice, transmite Bloomberg

Producătorii auto susțin că Takata a ascuns informațiile referitoare la airbaguri. Ei se luptă cu plângerile consumatorilor, care pretind că firmele auto știau de dispozitivele defecte.

Autoritățile susțin că airbagurile defecte de la Takata au provocat pe plan mondial moartea a 17 persoane și rănirea a sute de persoane. Recent, Departamentul Transporturilor din SUA a anunțat că va face presiuni asupra industriei auto pentru a accelera ritmul înlocuirii airbagurilor defecte de la Takata.

“Ford și alți producători auto nu ar fi achiziționat aceste sisteme de airbaguri de la Takata dacă li s-ar fi comunicat rezultate experimentale corecte și precise”, se arată în plângerea înaintată de grupul american. “Dacă Ford ar fi fost în posesia unor date și informații corecte și precise, ar fi insistat ca problemele să fie rezolvate înainte de instalarea airbagurilor în vehiculele Ford sau ar fi refuzat să le achiziționeze pentru a fi instalate în acele vehicule”, conform documentului.

Nissan și BMW au prezentat argumente similare în plângerile depuse la Tribunalul federal din Miami (SUA).

Noile acțiuni împotriva Takata vin într-un moment dificil pentru compania niponă. Agenția de presă Kyodo anunța la 1 martie că Takata ar putea intra în faliment după ce va separa diviziile viabile într-o nouă companie.

Problemele de la Takata au forțat companiile să inițieze cea mai mare rechemare în service din istoria industriei auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 3