Ford o ia pe o cale riscantă


Ford ar putea să își atragă furia președintelui american Donald Trump. Constructorul auto renunță la planurile sale de a construi un nou automobil electric în statul federal american Michigan. Vehiculul va fi asamblat în schimb în Mexic. Cum va reacționa președintele?

Ford va deschide o nouă fabrică de automobile electrice în Mexic și nu va utiliza în acest sens fabrica din statul federal american Michigan, cum ar planificat inițial. Acolo, al doilea cel mai mare concern auto american vrea să se concentreze în special pe rulare autonomă. Având în vedere criticile masive din partea președintelui american Donald Trump față de planurile diverșilor producători, care asamblează automobile în străinătate și apoi le importă în SUA, decizia Ford s-ar putea dovedi una riscantă.

La începutul acestui an Ford a oprit planurile sale de a construi o fabrică auto în Mexic, datorită presiunii exercitate de președintele american Donald Trump. Acum concernul auto s-a orientat către dezvoltarea unui nou automobil electric în țara vecină, acolo unde costurile de producție sunt semnificativ mai reduse decât în SUA. Din anul 2020 vor apărea primele automobile electrice Ford produse în localitatea mexicană Cuautitlan.

Trump face eforturi în prezent pentru modificarea Acordului de Liber Schimb pentru America de Nord (NAFTA), care ar putea avea ca efect reducerea masivă a profitabilității pentru importurile de automobile din Mexic în SUA. Pentru fabrica din Michigan Ford a luat în considerare investiții mai mari decât până acum. Astfel că în fabrica din Flat Rock va fi investită o sumă de 900 de milioane de dolari americani și vor fi create 850 de noi locuri de muncă, spune managerul Ford Jim Farley într-un inveriu pentru presa americană.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-geht-riskanten-Weg-article20172115.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 54