Ford oprește producția fabricii din Africa de Sud din cauza grevei

images

Ford oprește producția fabricii din Africa de Sud din cauza grevei
Compania americană Ford Motor (FN) a anuntat luni ca a suspendat temporar productia la una din fabricile sale din Africa de Sud din cauza grevei unora dintre furnizorii săi.
Membrii Sindicatului Metalurgiştilor din Africa de Sud “NUMSA au intrat in grevă în sectorul de inginerie și oțel pe 1 iulie, în care cer o creștere salarială anuală de 12-15 la sută, pentru angajati. “Producția de la fabrica noastra de asamblare Silverton a fost suspendată temporar din cauza grevei”, a declarat purtatorul de cuvant al Ford, Alicia Chetty.

Doar fabrica Ford din Pretoria a fost afectată, iar cealaltă fabrică din Port Elizabeth operarează în mod normal, a mai spus Chetty. Greva, care a început la doar o săptămână după sfârșitul alteia de cinci luni în sectorul platină, a lovit companiile care furnizează componente pentru sectorul auto.
General Motors (GM.N) a oprit de asemenea, producția la fabrica de asamblare în orașul de sud în Port Elizabeth în urmă cu o săptămână din cauza problemelor lanțului de aprovizionare legate de grevă. Producția BMW și VW a decurs normal, au declarat luni oficialii companiei.

NUMSA a respins duminică, o oferta pentru mărirea salariului cu 10% și au cerut celor 220.000 de membri să-şi intensifice acțiunea industrială.NUMSA și angajatorii se vor întâlnii luni pentru discuții ulterioare.
http://www.nytimes.com/reuters/2014/07/14/business/14reuters-safrica-strike.html?src=busln

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − = 32