Ford rămâne fidelă Mexicului

Ford își va păstra planurile de a investi miliarde de dolari în Mexic. Constructorul auto american construiește două noi fabrici în țara vecină. Aproape 4000 de locuri de muncă vor fi create.

Constructorul auto american, Ford, își ține promisiunea de a investi miliarde de dolari în țara vecină, chiar dacă va renunța la ridicarea unei fabrici. Noile fabrici anunțate încă din 2015 ce urmează a fi ridicate în statele federale Guanajuato și Chihuahua vor fi construite, la fel cum s-a stabilit anterior, spune directorul Ford Mexico, Gabriel López. Concernul va cheltui pentru asta 2,5 miliarde de dolari.

În noile fabrici vor lucra, potrivit lui López circa 4000 de oameni. Aceștia vor produce piese și subansamble, precum motoare și cutii de viteze, care vor fi apoi asamblate în alte fabrici din SUA, India, China, Europa sau America de Sud.

La începutul anului Ford a anunțat că va renunța la construcția unei linii de asamblare de mari dimensiuni în San Luis Potosí și în locul acesteia va crea sute de locuri de muncă noi în SUA. Conducerea concernului a asigurat de asemenea că în spatele deciziei există considerente economice și nu este motivată politic.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-bleibt-Standort-Mexiko-treu-article19706687.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 30