FORD RECHEAMA MASINI CU DEFECTIUNI LA DIRECTIE

 

_75188388_107233038

Ford recheamă peste 1 milion de maşini cu defecţiuni la direcţie
Gigantul american de automobile Ford a anunțat că recheamă un total de 1,4 milioane de vehicule. Dintre care, 1,1 milioane de vehicule utilitare sport (SUV-uri), vândute în America de Nord, vor fi rechemate deoarece ar putea suferi o pierdere de lichid la  servodirecție.
O suplimentare de 200.000 de modele sedan Taurus construite între 2010 și 2014 ar putea fi predispuse la defecţiuni de coroziune, care pot afecta controlul direcţiei.

Recentul val de incidente similare ar putea însemna că producatorii de automobile vor bate în curând recordul pentru cele mai multe retrageri de pe piață într-un singur an. General Motors(GM) conduce sirul rechemărilor, fiind acuzat de incapacitatea de a raporta defectele de siguranță pentru unele dintre masinile sale. Vina a fost legata de cel puțin 13  decese, cu toate că autoritățile de reglementare din SUA cred că cifra ar putea crește.

În urma dezvăluirilor, atât constructorii de automobile, cât și autoritățile de reglementare din SUA și-au intensificat eforturile de a rechema autovehiculele, imediat ce defectele au fost descoperite.

http://www.bbc.com/news/business-27628484

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 33