Ford va fi acuzat de manipulări ale emisiilor

Întâi Volkswagen, apoi Ford? O firmă de avocatură americană acuză producătorul american că a depășit cu mult limitele emisiilor și le-a falsificat pentru a putea vinde automobilele. Procesul este îndreptat, de asemenea și în direcția unui furnizor german.

Valul de procese îndreptate împotriva constructorilor auto, datorită acuzațiilor de manipulare a emisiilor a atins și al doilea producător american Ford. Clienții americani acuză compania că a falsificat valorile emisiilor de oxid de azot (NOx), element deosebit de poluant, pentru cel puțin 500.000 de camionete diesel, folosind un software ilegal, similar celui instalat de concernul Volkswagen.

În spatele procedurilor stă firma de avocatură Hagens Berman, care a demarat procese similare și împotriva Volkswagen, Fiat Chrysler, General Motors sau Daimler. Până acum doar VW a ajuns să achite compensații. Cei de la Wolfsburg au recunoscut în 2015 că au trișat cu mare stil la testele de misii. Celelalte concerne resping însă aceste acuzații.

Ford este acuzată de faptul că limitele de oxid de azot au fost depășite chiar și de 50 de ori. Este vorba despre camioane precum și camionete din seria F, care se bucură de un succes enorm în SUA. Ford ar fi vândut aceste modele între anii 2011 și 2017 și le-ar fi promovat ca fiind “Cel mai curat diesel făcut vreodată”.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-wird-wegen-Abgas-Manipulation-verklagt-article20224550.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =