Ford vrea să construiască mașini autonome

406a8ee198e9beec540320aece87c82b

În lupta pentru automobilul viitorului se implică acum și producătorul american Ford. Până în anul 2021 compania vrea să introducă în producția de serie o mașină-robot, fără volan și fără pedale.

Ford vrea ca în cinci ani de zile să construiască automobile complet autonome fără volan și pedale și să le introducă apoi în producția de serie și pe drumurile publice. Inițial ele vor fi integrate în servicii de mobilitate, explică al doilea cel mai mare constructor auto din lume. Planul este următorul mare pas în competiția pentru automobilul viitorului.

Pentru utilizatori aceste automobile autonome vor fi disponibile pentru prima dată la începutul deceniului următor, spune directorul Ford, Mark Fields, pentru Wall Street Journal. S-au făcut multe, pentru a reduce costurile componentelor tehnice, dar la început ele vor fi automobile cu prețuri relativ ridicate.

Ford a cumpărat firma SAIPS din Israel, specializată pe dezvoltarea de mașinării care să învețe singure, investind apoi 75 de milioane de dolari în dezvoltarea de radare cu tehnologie laser marca Velodyne. Compania dorește ca până la finalul anului 2017 să își dubleze numărul de angajați din Silicon Valley, pentru un total de fix 260. La începutul acestui an încă se specula că Ford va sprijini tehnologia Google pentru mașini autonome. Dar un asemenea anunț nu a fost făcut, iar Ford a investit masiv în propriul program de cercetare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-will-selbstfahrende-Autos-bauen-article18435866.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 85