Ford vrea să reducă masiv din locurile de muncă

Ford are planuri, potrivit unui raport din presă, să reducă anumite locuri de muncă. Cu toate acestea, există informații contradictorii privind tranzacția. Concernul automobilistic ne spune între timp că este vorba despre simple speculații.

Al doilea cel mai mare producător american de automobile, Ford, are aparent planuri să reducă masiv personalul. Publicația Wall Street Journal a raportat despre acest lucru și susține că informația provine din surse sigure. Pentru a majora profitabilitatea companiei și pentru a satisface dorințele acționarilor, numărul de angajați pe care compania îl deține la nivel mondial se va reduce cu zece procente, se spune într-un articol. Decizia este de așteptat să sosească chiar în această săptămână.

Agenția de presă Reuters raportează citând informații din cercuri apropiate companiei, că ar fi vorba despre o reducere de personal de zece procente și nu peste tot în lume, ci doar în regiunile America de Nord și Asia. Personalul afectat va fi încurajat cu stimulente generoase și scheme de pensionare anticipată. Nu este prevăzută reducerea numărului de lucrători temporari. Proiectul este parte a unui plan făcut deja public, care prevede reducerea costurilor cu trei miliarde de dolari.

În cazul unei reduceri ce se va aplica peste tot în lume, chiar și unitățile productive din Europa ar trebui să fie afectate. În Germania Ford operează două fabrici. Fabrica de la Köln deține peste 17.300 de angajați, iar în fabrica de la Saarlouis lucreză 6500 de oameni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-will-wohl-massiv-Stellen-abbauen-article19843461.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 63