Formula E va folosi o baterie standard până în 2025

 

Formula E nu a abandonat ideea de a da producătorilor oportunitatea construirii de baterii proprii, dar amânarea competiției se va face pentru jumătatea deceniului următor.

A devenit clar atunci că se va continua cu un singur furnizor pentru a doua generație de mașini FE, cu o baterie construită de McLaren Applied Technologies care urmează să fie introdusă din sezonul următor. Producătorii de FE au dreptul în prezent să își dezvolte propriile motoare, cutii de viteze și invertoare.

Investigarea unor elemente tehnologice suplimentare, cum ar fi sistemele de tracțiune integrală, distribuția cuplului, recoltarea energiei de pe axa frontală și frânarea asistată, reprezintă planuri doar pe termen scurt. CEO-ul FE, Alejandro Agag, a declarat că dacă automobilele ar fi echipate cu o baterie suplimentară de dimensiuni mai mici, amplasată frontal, care ar facilita prezența unor tehnologii suplimentare, acest domeniu ar trebui deschis pentru dezvoltare.

Directorul BMW al diviziei de Motorsport, Jens Marquqrdt, a cărui marcă va intra în competiție în sezonul următor, promovează de asemenea abordarea “conservatoare” a celor de la FE. Acest lucru este în ciuda faptului că BMW dezvoltă infrastructura pentru a produce baterii pentru mașinile sale de stradă, prin urmare ar putea face acest lucru și în FE. Porsche, care va adera de asemenea competiției începând cu anul 2019/2020 va concura împreună cu rivalul german Mercedes, care are de asemenea capacitatea de a dezvolta baterii.

Formula E To Retain One Standard Battery Until 2025

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 81