Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii intenționează să crească utilizarea dronelor în lupta împotriva Isis

us-air-force-drones-4

Pentagonul intenționează să extindă patrulele aeriene cu drone, sau aeronave pilotate de la distanță, cu peste 50 la sută în următorii câțiva ani pentru a satisface o nevoie crescută de supraveghere, în urma loviturilor aeriene letale în mai multe părți ale lumii.

Forţele Aeriene ale Statelor Unite au vrut inițial să reducă numărul patrulelor de zi cu zi, dar lupta împotriva statului islamic (Isis) a crescut obiectivul de la 61 în prezent, până la 90 în 2019.

Un oficial de rang inalt al apărării a declarat că mărirea numărului de patrule ar extinde supravegherea și colectarea de informații în locuri cum ar fi Ucraina, Irak, Siria, Marea Chinei de Sud și Africa de Nord. Dronele sunt o arma cheie in lupta impotriva IS.

O altă țară care probabil se va alătura SUA și Marii Britanii în clubul droneler armate este Italia. Aceasta ar fi a doua țară care urmează să primească aprobare pentru a putea cumpăra drone armate, după Marea Britanie, care le foloseste din 2007.

Dronele cele mai frecvent utilizate sunt MQ-1 Predator și cea mai nouă MQ-9 Reaper, ambele dezvoltate de General Atomics Aeronautica Systems.

us-air-force-drones-1 us-air-force-drones-2 us-air-force-drones-3 us-air-force-drones-4 us-air-force-drones-5 us-air-force-drones

http://www.ibtimes.co.uk/us-air-force-plans-increase-use-drones-fight-against-isis-1529392

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =