Forțele armate germane se înarmează pentru războiul cibernetic

Zeci de mii de atacuri cibernetice au avut loc asupra forțelor armate germane doar în acest an. Pericolul reprezentat de aceste atacuri crește constant. Trupele reacționează cu o nouă divizie. Ea luptă deja de ani de zile împotriva acestor atacuri.

Scenariile sunt sumbre: sabotorii paralizează spitale și rețele de energie electrică. Hackerii atacă unitățile de control din centrale nucleare. Teroriștii infiltrează viruși în rețelele autorităților de securitate. Atacatorii distrug infrastructura digitală și trimit armata germană înapoi în epoca de piatră. Scenariile horror de până acum în cazul războiului cibernetic au fost doar subiect de film, dar amenințarea digitală este o realitate.

Ministerul German al Apărării avertizează că aceste atacuri cibernetice asupra statelor și guvernelor și infrastructurii critice a acestora nu mai este de multă vreme un subiect de science-fiction, ci a devenit realitate. Ministrul German al Apărării, Ursula von der Leyen (CDU) a declarat că internetul este câmpul de luptă al viitorului. Armata germană înființează de săptămâna viitoare un nou tip de divizie. Pe lângă forțe terestre, maritime și aeriene va fi înființată o nouă organizație care va fi formată din 13.500 de soldați și angajați civili.

Pentru că atacurile nu mai apar de multă vreme doar pe calea apei, a solului sau aerului. Soldații IT vor purta berete bleumarin. Obiectivele armatei cibernetice creează însă o imagine greșită. Peste 20.000 de soldați și civili au lucrat deja în acest domeniu pentru armata germană. Dar ei au fost distribuiți până acum în diferite departamente. Capacitățile existente vor fi acum puse la comun. Structurile fragmentate vor fuziona, spune purtătorul de cuvânt al ministerului. Aceștia au rolul de a proteja pe viitor sistemele de armament și rețelele de calculatoare ale Bundeswehr.

http://www.n-tv.de/politik/Bundeswehr-ruestet-sich-fuer-Cyber-Krieg-article19776361.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 72