Fost director al Tesla strânge fonduri pentru un „gigafactory”

Fost vicepreședinte al Tesla pentru lanțul de aprovizionare, Peter Carlsson, a dat startul unei campanii de fundraising pentru a strânge suma de 100 de milioane de euro, parte a unui proiect mult mai mare, de a construi o fabrică-gigant de baterii în Suedia, în valoare de 4 miliarde de euro. Compania sa, NorthVolt, are planuri pentru a deschide o fabrică de baterii care este de așteptat să producă o cantitate anuală de energie de 32GWh.

Carlsson a descris campania de fundraising ca o rundă în care se vor încheia parteneriate, astfel că, compania apelează la producători de automobile, firme de energie electrică și alți potențiali clienți. Dacă runda de strângere de fonduri se va încheia cu succes și va permite pe viitor organizarea de runde cu valoare mai mare, acest lucru va arăta piețelor financiare că lumea are deja încredere în companie, a spus Carlsson într-un interviu telefonic cu Bloomberg.

Dacă planurile companiei vor ajunge să se realizeze, atunci NorthVolt se va alătura unor nume grele precum Tesla Gigafactory, care are de asemenea parte de concurenți din China și Germania. NorthVolt este în prezent ajutată de un grup de investitori europeni în domenii de protecție a mediului, energie sau transport. Comunitatea de inovație, InnoEnergy, operatorul de feriboturi Stena, compania de energie Vattenfall, fundraiser-ul Vinnova și Agenția Suedeză de Energie sunt principalii susținători ai acestei companii.

Fabrica este de așteptat să devină operațională în aproximativ șase ani, cu pornirea inițială a activității programată pentru mijlocul anului 2018. Carlsson anticipează că prima celulă de baterii va fi livrată de NorthVolt în anul 2020.

Următoarea rundă de finanțare, presupunând că prima va avea succes, va avea o valoare de 1,2-1,4 miliarde de euro, de care NorthVolt are nevoie pentru a finanța prima fază a proiectului.

http://www.teslarati.com/northvolt-100-million-gigafactory-rival/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − 70 =