Fost director Opel va fi strateg-șef la VW

Thomas-Sedran

Fostul director al producătorului auto Opel, Thomas Sedran, va fi noul strateg șef al celor de la Volkswagen AG. În urmă cu zece zile VW a prezentat-o pe fosta directoare de la Daimler, Christine Hohmann-Dennhardt ca și viitoare membră în conducere.

Concernul Volkswagen, afectat de probleme grave în ultima vreme, l-a adus pe fostul director executiv al Opel, Thomas Sedran, în conducerea companiei. Acesta, în vârstă de 51 de ani va fi responsabil de strategia concernului Volkswagen, anunță constructorul auto de la Wolfsburg. El îi va raporta direct directorului executiv Matthias Müller.

Sedran a fost din iulie 2012 până în februarie 2013 director interimar al constructorului auto de la Rüsselsheim. Din iulie 2013 acesta a fost responsabil pentru regiunea Europa pentru marca Chevrolet, din partea General Motors. În vara anului 2015 acesta a părăsit compania americană GM.

Sedran este a doua achiziție externă de personal efectuată de VW după publicarea manipulărilor emisiilor de gaze. Deja de la mijlocul lunii octombrie cei de la Wolfsburg au adus-o pe Christine Hohmann-Dennhardt pe poziția de director pentru integritate și drepturi. Ea preia aceeași funcție pe care a ocupat-o și în cadrul Daimler.

Volkswagen lucrează în prezent la îmbunătățirea imaginii sale după cel mai mare scandal din istoria sa. Concernul a fost implicat într-un scandal în SUA, după ce s-a descoperit că emisiile de gaze ale automobilelor echipate cu motoare diesel sunt manipulate prin intermediul unui software. Ca urmare a acestor manipulări, automobilul înregistra în cadrul testelor rezultate mai reduse ale emisiilor. La nivel mondial această manipulare afectează peste unsprezece milioane de mașini.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ex-Opel-Chef-Sedran-wird-VW-Chefstratege-article16215751.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 55