Fost sef Daimler invie marca auto Borgward

WAlker

Constructorul auto Borgward încearcă un nou început

Pentru o jumătate de secol această marcă de automobile a fost moartă. Borgward este adusă înapoi la viață. La vârful ei se află un om al concurenței. Așteptările sunt mari. Fondatorul firmei a fost un constructor genial.

La peste 50 de ani de la prăbușirea producătorului Bogward primește un nou șef: președintele consiliului de administrație al legendarului producător auto este fostul manager de la Daimler, Ulrich Walker, raportează Borgward. Walker, fostul șef al Daimler în China are un trecut cuprinzător în industrie și cunoștințe vaste din sectorul automobilelor premium din Germania, declară președintele grupului Borgward, Christian Borgward la Suttgart.

La Salonul Auto de la Geneva din martie Borgward a anunțat că dorește să revină în rândul producătorilor auto. Producătorul auto ce avea cândva sediul la Bremen a intrat în 1961 în faliment. Noul sediu Borgward va fi pe viitor la Stuttgart.

Christian Borgward este nepotul fondatorului companiei, Carl F.W. Borgward. Fondatorul este încă privit și astăzi ca un constructor genial. El a adus pe piață automobile mici precum Lloyd LP300 cu caroserie din placaj, iar mai târziu mașini din clase superioare precum Hansa 2400. În lumina reflectoarelor a stat în special modelul Isabella, care a fost în centrul atenției germanilor datorită designului său.

Noul director executiv Walker a subliniat faptul că sunt multe de făcut, iar drumul până la revenire va fi lung. Există însă un fundament solid, o susținere financiară puternică, o viziune și o strategie clară.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Autobauer-Borgward-versucht-Neustart-article15101221.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 2