Fost sef METRO si Daimler predă ștafeta către seful Linde

20929016

Eckhard Cordes predă ștafeta către Büchele

O voce critică a politicii europene față de Rusia se retrage: fostul manager al Daimler și ani de zile manager al concernului comercial Metro lasă liber locul său din conducerea Comitetului Estic al Economiei Germane.

Președintele Comitetului Estic al Economiei Germane, Eckhard Cordes vrea să predea în toamna acestui an postul său de conducere. Asta a anunțat Cordes după informațiile oferite de Comitetul Estic la Adunarea Generală de la Berlin. Succesorul său va fi Wolfgang Büchele, în vârstă de 55 de ani, președinte al Linde AG.

Fostul șef al Metro, Cordes, care se află de cinci ani de zile la vârful Comitetului Estic, ar trebui potrivit datelor Comitetului să își păstreze calitatea de membru al Comitetului format din opt membri.

Eckhard Cordes motivează retragerea sa prin numirea sa în consiliul de administrație al Volvo Group în primăvara anului 2015 și prin obligațiile sale din consiliul de administrație al Bilfinger SE. Postul din consiliul de supraveghere al grupului ingineresc a fost preluat de Cordes în noiembrie 2014.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Eckhard-Cordes-uebergibt-an-Buechele-article15380456.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 49