Fosta gazdă a Oktoberfest, Gerd Käfer, a murit

imago-st-0523-12430007-58632646

Gerd Käfer a murit

Distribuitorul de delicatese de la Munchen și fosta gazdă a Oktoberfest, Gerd Käfer, a murit. Acesta a decedat sâmbătă la vârsta de 82 de ani, suferind de cancer. Käfer planificase deja totul pentru ultima și cea mai tare pretecere de adio.

Gastronomul Gerd Käfer a fost originar din Munchen. El a găzduit celebrități proeminente și politicieni, a fondat un serviciu de organizare petreceri, a fost de asemenea gazdă a Oktoberfest. Käfer a decedat sâmbătă dimineața. Acesta suferea de cancer, iar soția sa, Uschi Ackermann a confirmat informația.

Käfer a murit în apartamentul său din cartierul Bogenhausen. Înmormântarea va avea loc de asemenea la Munchen, la o dată care nu a fost încă stabilită.

Printre oaspeții originalului gastronom s-au numărat vedete și politicieni, dar și membri ai caselor regale. La vârsta de aproape 20 de ani, el a preluat afacerea cu delicatese de la părinții săi, în anul 1956 el a deschis primul magazin propriu. Câțiva ani mai târziu el a fondat un serviciu de petreceri, de asemenea el a fost gazdă a festivalului Oktoberfest și a scris o serie de cărți de bucate. El a primit printre altele Crucea Federală de Merit și Ordinul de Merit Bavarez.

În anul 1995 el a predat complet conducerea către fiul său Michael, a fondat noi restaurante și magazine. Pe lângă orașul său natal Munchen, Käfer a mai avut domiciliul la Kitzbühel, Wiesbaden sau Sylt. Pe lângă partenera sa de-o viață care i-a devenit apoi soție, Uschi Ackermann, i-au mai fost alături câinii porecliți “Sir Henry” și “Pussinka” până în momentul morții sale. Ei au fost prezenți atunci când acesta a decedat.

Ackermann a declarat că aceștia ar fi plâns de asemenea în momentul în care Käfer a decedat. Aceștia au petreceut fără întrerupere ultimele clipe alături de stăpânul lor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gerd-Kaefer-ist-tot-article15158766.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1