Fostul sef al Anglo Irish Bank arestat în SUA

_86059364_74257597

David Drumm, fostul sef al Anglo Irish Bank arestat în SUA

Fostul sef al Anglo Irish Bank a fost arestat în baza unui mandat de extrădare, a anunţat Biroul procurorului general în Massachusetts. David Drumm va rămâne acum în arest preventiv în Boston până la audierea de marţi la tribunalul federal.

Acesta s-a mutat în Statele Unite în 2009, în același an cu prăbuşirea Anglo Irish Bank , salvată apoi de contribuabilii irlandezi. Drumm, care a condus Anglo Irish Bank în 2005-2008, a depus ulterior pentru faliment în SUA.

Cu toate acestea, oferta de faliment nu a avut succes și un tribunal din Boston a decis că David ar putea fi tras la răspundere pentru datorii de 10.5 milioane de euro. S-a afirmat că în timpul cazului, fostul director în vârstă de 48 de ani ar fi transferat în secret bani si active către soția sa, astfel încât acestea nu au putut fi confiscate în timpul procedurilor de faliment.

Acest lucru a fost raportat în ianuarie când Republica Irlanda a căutat extrădarea sa. Prăbușirea băncii a jucat un rol important în colapsul economiei irlandeze în 2008, iar salvare a venit de la partenerii săi din zona euro doi ani mai târziu.

http://www.bbc.com/news/business-34499642

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =