Fostul șef al NSA adună milioane

RTR3RV8Z

Acest personaj trezește îndoieli grave chiar și în Statele Unite: fostul personaj de la vârful celui mai puternic serviciu de informații din lumea occidentală vrea ca pe viitor să facă bani din consultanță în domeniul securității cibernetice.

Un start-up cu o conducere celebră: fostul șef al organizației americane de informații, NSA, a adunat circa 32,5 milioane de dolari din partea investitorilor prin noua sa companie pentru securitatea internetului. Astfel firma pe nume Ironnet Cyberecurity poate să crească mai rapid și să își extindă paleta de produse, explică Keith Alexander.

Fostul spion șef al Statelor Unite a fondat anul trecut compania Ironnet, împreună cu alți foști angajați de rang înalt de la autoritățile americane de securitate. Firma oferă tehnologii prin care pot fi identificate activități neobișnuite în infrastructura cibernetică a companiilor și le dezamorsează folosind metode moderne de analiză și comportament.

Potrivit rapoartelor din presa americană Ironnet vrea să fixeze taxe mari pentru serviciile sale. Companiile puternic amenințate ar trebui potrivit rapoartelor să achite chiar și un milion de dolari pe lună pentru a fi complet în siguranță.

În cercul posibililor clienți se numără concerne high-tech din SUA, precum și numele grele ale industriei de divertisment, gen Sony. Filiala de marketing a companiei japoneze a fost anul trecut ținta unui atac cibernetic de mari proporții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ex-NSA-Chef-sammelt-Millionen-ein-article16217561.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 8