Fostul șef al Volkswagen primește milioane de euro

7bb38576816f1a9a82a615993846fc70

Există deja numeroase critici privind salariile de milioane de euro de la Volkswagen, în special cu ocazia scandalului Dieselgate. Fostul director executiv al concernului, Martin Winterkorn, a fost nevoit să accepte pierderile companiei, însă el personal câștigă sume deloc de neglijat.

Fostul șef al VW, care s-a retras în septembrie anul trecut din fruntea companiei, a fost plătit anul trecut cu 7,3 milioane de euro în ciuda scandalului privind emisiile. Asta reiese dintr-un raport comercial al companiei. Din această sumă, aproape 6 milioane de euro au fost acordate ca urmare a componentelor salariale bazate pe performanță. În anul 2014 Winterkorn a încasat aproape 16 milioane de euro.

Urmașul lui Winterkorn, Matthias Müller, a primit în anul 2015 fix 3,9 milioane de euro. Müller a fost deja din poziția de director executiv al Porsche prezent în conducerea concernului de la Wolfsburg pe întreg parcursul anului 2015, mare parte din salariul său provenind de acolo.

Fostul director financiar și actual șef al consiliului de administrație, Hans-Dieter Pötsch, a primit conform rapoartelor comerciale 2,9 milioane de euro. El a renunțat, precum au făcut-o toți membrii activi din conducere, la o parte din bonusurile sale, pe fondul scandalului emisiilor. Cu toate acestea, el și-a îndulcit trecerea din conducerea concernului în fruntea consiliului de administrație cu o sumă de peste 10 milioane de euro, spune un insider.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ex-VW-Chef-Winterkorn-sackt-Millionen-ein-article17578596.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 1