Fostul sef Volkswagen investigat în Germania

_90034957_winterkorn.car.g

Fostul director al Volkswagen, Martin Winterkorn este în curs de investigare în Germania, pentru presupusa manipulare a pieței. Procurorii germani l-au acuzat pe Winterkorn, și un alt membru al consiliului anterior, de retinere la sursa de informații din partea investitorilor cu privire la scandalul emisiilor VW.

Winterkorn a demisionat în septembrie anul trecut în urma dezvăluirilor că firma a escrocat testele privind emisiile automobilelor diesel din SUA. La momentul respectiv acesta a declarat ca nu are cunoștință de vreo greseala din partea sa.

In schimb, Winterkorn a declarat că demisia sa a fost în interesul superior al companiei.

Biroul procurorului german din Braunschweig a declarat că ancheta s-a concentrat asupra “semnelor reale suficiente” ca Volkswagen nu a alertat investitorii de îndată ce au fost conștienți de posibilele daune financiare ale manipulării emisiilor.

Compania a notificat oficial investitorii la data de 22 septembrie anul trecut. Anul trecut, autoritățile de reglementare din SUA au descoperit ca masinile VW au fost echipate cu software-ul care putea denatura testele de emisii. Gigantul german a declarat, ulterior, ca 11 milioane de automobile la nivel mondial au fost afectate.

http://www.bbc.com/news/business-36578506

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 47