Fostul sef VW, Winterkorn rămâne un pensionar milionar

57e738eda80cf59105436bf09760061d

Winterkorn rămâne un pensionar milionar

Martin Winterkorn a suportat consecințele scandalului privind emisiile de gaze și părăsește VW. Ceea ce îl va comforta însă este perspectiva unei pensii de câteva milioane de dolari și o compensație la fel de generoasă.

Martin Winterkorn, care a demisionat recent din poziția sa de președinte al VW, este de așteptat să primească după cariera sa la cel mai mare producător auto al Europei o pensie de aproape 30 de milioane de euro. De asemenea, el ar mai putea obține mai multe milioane de euro sub formă de plăți compensatorii, pentru care mai este necesară însă și decizia Consiliului de Supraveghere. Bloomberg a raportat această informație, citând documente ale companiei.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Claus-Peter Tiemann, a refuzat miercuri să se pronunțe în detaliu cu privire la beneficiile viitoare ale lui Winterkorn. Potrivit raportului anual al VW, Winterkorn este eligibil pentru alte două plăți compensatorii.

La ultima evaluare, fondul de pensionare a lui Winterkorn măsura fix 28,6 milioane de euro. Încă nu este clar ce parte din această sumă va putea fi reținută datorită retragerii sale din companie.
La aceasta s-ar mai putea adăuga două salarii complete anuale sub formă de compensații. Winterkorn a fost cel mai bine plătit director executiv din Germania cu un salar anual de fix 16 milioane de euro. Dacă Consiliul de Supraveghere va ajunge la concluzia că, cariera sa s-a încheiat din propria vină, atunci plățile compensatorii nu vor fi acordate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Winterkorn-bleibt-Millionen-Rente-article15999246.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =