FOTO BIHAR BIHOR

Vernisajul Expoziţiei artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihar-Hajdú Bihar intr-un comunicat de presa al ASOCIATIEI EURO FOTO ART.insotit de cateva imagini superbe.

Asociaţia „Euro Foto Art” şi Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, în parteneriat cu Fotoclubul „Debrecen” din Debrecen, au iniţiat organizarea sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor şi al Primăriei Municipiului Oradea, ediţiei a treia a Expoziţiei artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihor – Hajdú Bihar.Scopul expoziţiei este prezentarea creaţiilor artiştilor fotografi care trăiesc în Euroregiunea Bihor-Hajdú Bihar. La concurs au fost trimise 334 lucrări, realizate de artiştii fotografi, din Euroregiune sau membrii Fotocluburilor, care îşi desfăşoară activitatea în Euroregiunea Bihar – Hajdú Bihar.Ediţia a treia organizată după o întrerupere de 7 ani a fost realizată cu un profesionalism mai mare decât în cazul primelor două ediţii, care a cuprins mai multe noutăţi. Prima s-a concretizat prin faptul că lucrările participanţilor din judeţul Bihor a fost jurizat de specialişti din judeţul Hajdú Bihar, iar lucrărle artiştilor fotografi din judeţul Hajdú Bihar au fost arbitrate de specialişti din Bihor. În acest context şi Trofeele de cristal, care  vor fi oferite laureaţilor din Judeţul Hajdú Bihar au fost realizate de Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea. Fotografii din judeţul Bihor au participat cu 186 imagini, alb-negru şi color, realizate de creatori din Aleşd, Balc, Beiuş, Marghita, Oradea, Ştei, Tăuteu şi Valea lui Mihai. În coleţia judeţului Bihor au fost înregistrate lucrările membrilor fotocluburilor: „Nufărul” Oradea, „Helios” Marghita, „Érmihályfalva” din Valea lui Mihai şi a Asociaţiei „Euro Foto Art” Oradea, cu membrii din Budapesta, Debrecen, Oradea şi  Los Angeles (SUA).Fotografii din judeţul Hajdu Bihar au expediat pentru acest concurs 148 de imagini alb-negru şi color, realizate de creatori din oraşele: Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény, Marghita, Nyíradony, Nyíregyháza şi Oradea,  În colecţia judeţului vecin, au fost cuprinse lucrările membrilor Fotoclubului „Debrecen” din Debrecen şi Marghita Noului Atelier din Debrecen şi a unor creatori din judeţul vecin.

Festivitatea de înaugurare a expoziţiei va avea loc vineri, 18 octombrie 2013, la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12), la care organizatorii invită pe toţi iubitorii artei fotografice să participe. Cu această ocazie vor fi înmânate premiile acordate în urma jurizării lucrărilor de către un juriu orădean, format din  artiştii fotografi Constantin Dancoglu (EFIAP/b), Claudiu Szabó (EFIAP) şi Ştefan Tóth (AFIAP), câştigate de artiştii fotografi József  Varga din Debrecen (membru al Fotoclubului din Debrecen),  pentru lucrarea intitulată „Luminile dragostei – A szeretet fényei, (locul I), Matild Kovács din Nyíregyháza (membru al „Noului Atelier” din Debrecen (locul II), acordată pentru lucrarea intitulată „Lăcrămioare – Gyöngyvirág”, respectiv pentru imaginea realizată tot de Matild Kovács din Nyíregyháza (membru al „Noului Atelier” din Debrecen initulată „Vis – Álom”, cu care a obţinut locul III.

 

Lucrările vor fi prezentate publicului de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite artistele de clarinet Ariadna şi Georgiana Mirescu. Noua expoziţie organizată în cadrul proiectului co-finanţat de Centru Judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale Bihor va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 28 octombrie, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00, intrarea fiind liberă. Vernisajul expoziţiei din Debrecen va avea loc în data de 29 octombrie 2013, ora 17:00,   la Ifjúsági Ház (Simonffy utca 21.)

Asociaţia „Euro Foto Art” Oradea.

 

Foto Adrian-Dan Dragoş Foto Gábor Illés - Debrecen Foto Mihály Suhanics - Debrecen Foto Ödön Mészáros-Budapesta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =