FOTO CONCURS

Snapshot 2013-08-08 08-10-11Expoziţia artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihar-Hajdú Bihar

ediţia a III-a – 2013

 

Asociaţia „Euro Foto Art” şi Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea va organiza, în parteneriat cu Fotoclubul „Debrecen” din Debrecen, ediţia a treia a Expoziţiei artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihor – Hajdú Bihar.

Scopul expoziţiei este prezentarea creaţiilor artiştilor care trăiesc în această Euroregiune. La concurs pot participa artiştii fotografi, care trăiesc aici sau membrii Fotocluburilor, care îşi desfăşoară activitatea în Euroregiunea Bihar-Hajdú Bihar.

La concurs poate participa orice fotograf amator sau profesionist, care îndeplineşte condiţiile regulamentului, cu maximum 5 imagini alb-negru sau color, publicat pe site-ul www.eurofotoart.com în format digital. Tematica, tehnica în care au fost realizate sau genul unde se încadrează lucrările nu sunt limitate. Nu se pot trimite imagini realizate în serii fotografice. Latura mare a imaginilor trimise în jpg. trebuie să fie de 2400 pixeli. O imagine poate avea formatul de maxim de 4 Mb. Mărimea unui e-mail cu ataşmentele nu poate depăşi 15 Mb. Fiecare participare, va fi însoţită de Borderoul de participare completat, care se poate descărca de pe site-ul www.eurofotoart.com (rubrica: Euroregion Bihor-Hajdú Bihar) .

Juriul internaţional va selecţiona pentru expoziţe o colecţie de 100 de fotografii (50 – 50). Colecţia din Hajdu – Bihar va fi selecţionată de un juriu orădean, format din  artiştii fotografi Constantin Dancoglu (EFIAPb), Claudiu Szabó (EFIAP) şi Ştefan Tóth (AFIAP), iar colecţia din Bihor va fi jurizată de un juriu din Debrecen, format din artistul fotograf  István Kocsis, graficianul  István Tamus şi artistul fotograf András Máthé. Fiecare juriu va premia câte 3 lucrări (din ambele colecţii) sau câte 3 autori.

Imaginile acceptate pentru expoziţie vor fi mărite pe hârtie fotografică pe cheltuiala organizatorilor. Lucrările trimise pentru concurs vor fi folosite nelimitat, pentru popularizarea manifestării.

Lucrările din Bihor vor fi trimise pe adresa de e-mail: eurofotoart.ro@gmail.com. Lucrările înregistrate vor fi expediate pentru evaluare juriului, care va decide acordarea premiilor, neacordarea sau regruparea acestora.

Cu ocazia vernisajului va fi editat un catalog tipărit, cu sprijinul financiar al Judeţului Hajdú – Bihar, cu lucrările din expoziţia internaţională.

Ultimul termen de predare a lucrărilor este 30 august 2013. Jurizarea va avea loc în data de 10 septembrie 2013, iar anunţarea rezultatelor la data de 15 septembrie 2013.

Lucrările acceptate de juriul internaţional vor fi prezentate publicului vizitator la Oradea, în perioada 4 – 22 octombrie 2013, în Galeria „Euro Foto Art” (Piaţa 1 Decembrie nr. 12) şi în Debrecen Ifjúsági Ház, în perioada 29 octombrie – 8 noiembrie 2013 (Simonffy utca 21)

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Ştefan Tóth AFIAP (telefon: 0741/ 212111 – 0770/ 103500).

 

Asociaţia „Euro Foto Art” Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − = 39