FOTO DE VIS

Ion Mărculescu - Veneţia copyExpoziţia artiştilor fotografi din Târgovişte

 

În ciuda faptului că ne aflăm în cea mai călduroasă lună a anului, Galeria “Euro Foto Art” din Oradea, îşi continuă programul său expoziţional. În acest context, începând cu data de 31 iulie 2013, cunoscută galerie va găzdui expoziţia membrilor Grupului Fotografic Târgovişte – 2011. Apariţia “Grupului Fotografic Târgovişte – 2011” este rezultatul dorinţei unui grup de prieteni fotografi de a forma un nou club, o parte dintre ei fiind membrii fondatori, încă din anul 1982, a Fotoclubului “Chindia” din Târgovişte. Expoziţia este alcătuită din 101 fotografii alb-negru şi color de excepţie, realizate de artiştii fotografi: Ion Mărculescu (fondator ambelor Fotocluburi şi preşedintele Grupului Fotografic Târgovişte – 2011), Ciprian Grigorescu, Paul Lepădatu, Ion Zegheru şi Pomiliu Alexandru, care cuprinde aproape toate genurile fotgrafice. Artiştii fotografi din Târgovişte expun pentru prima data în această formula, în Oradea, după ce la începutul lunii februarie 2012, artiştii fotografi orădeni a expus pe simezele Complexul Muzeal „Curtea Domnească” – Muzeul de Istorie din “capitala” judeţului Dâmboviţa.

 

Artistul fotograf Ion Mărculescu, s-a născut  in anul 1944 , comuna Ioneşti, jud Dâmboviţa şi este absolventul  Institutului ,,Nicolae Grigorescu” din Bucureşti – profesor, iar din anul 1982, a devenit membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR). Cu lucrările sale participă la o serie de saloane naţionale şi internaţionale, unde a obţinut mai multe premii şi medalii FIAP (Reus – Spania 1986, 2010, „Premfoto 2012”). În paralel, desfăşoară şi o bogată activitate literară. Ciprian Grigorescu reprezintă generaţia tânără din cadrul Grupului Fotografic, fiind născut la data de 03.08.1977, fiind de profesie economist. Este membru AAFR din anul 2011 şi membru în Consiliul de conducere al Societăţii Astronomice Române de Meteori. Cu lucrările sale, participă cu succes la mai multe saloane naţionale de artă fotografică. Artistul fotograf Paul Lepădatu, s-a născut în anul 1950 şi este absolvent al cursului de Fotografie Artistică, in cadrul Şcolii de Artă din Târgovişte (1981), iar în anul 1982 a devenit membru la AAFR. Expune în numeroase expoziţii din ţară şi străinătate. Artistul fotograf Ion Zegheru s-a născut la data de 12.04.1947, de profesie inginer, în prezent pensionar. În anul 1985 a devenit membru al AAFR, participă cu succes la diferite Saloane naţionale şi internaţionale de artă fotografică, iar în anul  2011 a fost distins cu medalia de bronz AAFR la Salonului International al Artistilor Fotografi Romani si Maghiari de Pretutindeni (editia a V-a). Susţine că „Fotografia, este un mod elegant de a reda o stare marcată de emoţii”. Artistul fotograf Pomiliu Alexandru afirmă că „Fotografia este pentru mine terenul explorator, cutia cu jucării şi cutia Pandorei în acelaşi timp. Sunt fascinat de acest joc serios care pune în mişcare reprezentarea interioară cu care operează pictorul, cel care îşi expune în tablou realitatea psihică pe de o parte, iar pe de altă parte, mişcarea reprezentării numită „obiectivă”, dată de lentila foto – cea care ne-ar prezenta realitatea „aşa cum este ea” (sic). De fapt, cu cât iscodesc mai mult fotografia, ca şi pictura, nu văd decât un joc al imaginarului şi într-un caz şi în celălalt. Şi acest joc este minunat şi în a-l inventa (ca actor principal) şi a-l consuma (ca spectator)!
Vernisajul expoziţiei va avea loc, miercuri 31 iulie 2013, ora 18:00, la Galeria „Euro Foto Art“ din Oradea şi unde organizatorii îi invită să participe pe toţi iubitorii fotografiei. Lucrările artiştilor fotografi din Târgovişte vor fi prezentate de criticul de artă Dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de artiştii  Éva Costin  şi Thurzó Sándor József din Oradea. Expoziţia va fi deschisă oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art“ Oradea.

 

Noua expoziţie, organizată în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul“ Oradea şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor, în cadrul schimburilor culturale bilaterale, dintre Clubul Fotografic „Nufărul“ din Oradea şi Grupului Fotografic Târgovişte – 2011, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, până la data de 22 august 2013, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00. Intrarea este liberă.

 

 

Asociaţia „Euro Foto Art” Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 35