FOTO IN ALESD

Foto Ágoston Zsolt 1 copy

INVITATIE LA EXPOZITIA FOTO DIN ALESD

 Imi face placere sa va prezint comunicatul de mai jos pentru ca intradevar pentru relaxarea vizuala de weekend expozitia merita vazuta.

Ediţia a doua a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii a oferit posibilitatea deschiderii la Aleşd a unei expoziţii de artă fotografică din Oradea.

 

În acest context în baza bunelor relaţii de parteneriat existent cu Primăria Oraşului Aleşd  pe simezele Galeriei Bibliotecii o”Ocatian Goga” din Aleşd  vor fi instalate o selecţie de 40 de fotografii alb-negru şi color realizate de artiştii fotografi: Ágoston Zsolt, Bodó László şi Morvay-Szabó Edina Éva. Cei trei artişti fotografi orădeni sunt absolvenţii cursului de tehnică artă fotografică, condus de preşedintele Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, la sfârşitul anului 2013. Cu ocazia absolvirii cursului, din lucrările lor a fost organizată prima expoziţie de Debut a celor trei absolvenţi.

 

În paralel cu lucrările lor cei trei artişti fotografi au participat cu succes la Saloanele naţionale şi internaţionale, juriile acestora acceptând mai multe imaginile lor. În acest context la ediţia a VIII-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni juriul internaţionat a acceptat două lucrări realizate de Morvay-Szabó Edina Éva. Pe lângă acceptarea unui număr însemnat de imagini, mai multe din ele au fost chiar şi premiate.  Astfel lucrarea lui Ágoston Zsolt initiulată „Compoziţie”  a obţinut placheta „Premfoto”, în cadrul ediţiei a XI-a a Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Premfoto 2014”

 

Lucrările artiştilor fotografi orădeni expuse la Aleşd cuprind mai multe genuri ale artei fotografice: peisaj, portrete, nuduri, sociofotografii eseu, precum şi fotografii de reportaj.

 

 

Vernisajul expoziţiei de grup intitulată „Dialog”, care  va avea loc în prezenţa autorilor: Ágoston Zsolt şi  Bodó László, precum şi a artistului fotograf Ştefan Tóth AFIAP fondatorul şi preşedintele Clubului Fotografic „Nufărul” vineri, 31 ianuarie 2014, la ora 18:00, la care organizatorii invită pe toţi iubitorii artei fotografice din Aleşd să participe. Lucrările vor fi prezentate de artistul fotograf Létai Zoltán, viceprimarul oraşului Aleşd.

 

Noua expoziţie de artă fotografică organizată[ sub patronajul Primăriei oraşului Aleşd va rămâne la dispoziţia publicului vizitator timp de o lună.

 

Asociaţia „Euro Foto Art”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3