Foxconn construiește o fabrică de zece miliarde în SUA

Peste un milion de oameni lucrează deja peste tot în lume pentru concernul Foxconn. Alți 11.000 de oameni din SUA se vor adăuga echipei. Acolo producătorul real al iPhone-urilor vrea să construiască o mega-fabrică. Președintele american Donald Trump a pregătit deja un credit în acest sens.

Producătorul taiwanez de electronice, Foxconn, vrea să construiască în SUA o fabrică pentru producția de display-uri, în schimbul sumei de zece miliarde de dolari. Președintele american Donald Trump a anunțat investiția la Casa Albă în prezența directorului Foxconn, Terry Gou.

Trump a explicat că tranzația nu s-ar fi realizat fără implicarea sa. Dacă el nu ar fi fost ales, atunci Terry Gou nu ar fi cheltuit niciodată zece miliarde de dolari în SUA. Este o zi mare pentru America, a mai adăugat acesta.

Noua unitate de asamblare ar urma să fie ridicată în statul federal american Wisconsin. Acolo Foxconn ar putea crea până la 13.000 de locuri de muncă. Primele planuri de ridicare a fabricii există înainte de instalarea în funcție a lui Trump.

În fabricile sale chineze Foxconn are deja peste un milion de angajați. Taiwanezii sunt furnizorul principal pentru Apple și principalul său produs, iPhone-ul. În SUA Foxconn este prezent deja printr-o mică fabrică din statul federal american Pennsylvania. Compania a explicat în anul 2013 că vrea să mai investească alte 30 de miliarde de dolari într-o altă fabrică din Pennsylvania, care nu a fost însă finalizată niciodată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Foxconn-baut-Zehn-Milliarden-Werk-in-USA-article19955574.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 12 =