Foxconn definitivează preluarea Sharp

_88436657_88436653

Producătorul taiwanez Foxconn a declarat că a acceptat în final o afacere prin care va prelua compania japoneză de electronice Sharp. Foxconn a declarat că acordul este estimat la valoarea de 389 de miliarde de yeni ( 3,5 miliarde de dolari) și i-ar da o participatie de 66%, în Sharp.

Foxconn, care asamblează cele mai multe iPhone-uri din lume, s-a oferit să investească în firma japoneză problematică, prima oară în 2012, dar discuțiile s-au oprit. Cele doua firme au declarat că acordul va fi semnat pe 2 aprilie. Aceasta ar fi prima preluare externă a unei companii de electronice majore din Japonia. Descriindu-se ca “lideri de tehnologie de clasă mondială “, Foxconn și Sharp au declarat că vor forma o “alianță strategică istorică”.

Fondată în 1912, Sharp este una dintre cele mai vechi firme de tehnologie din Japonia. Oficialii japonezi au fost reticenti în a lăsa să cadă în proprietate străină din cauza tehnologiei distinctive din spatele panourilor sale de afișare. Înainte de anunțarea unui acord cu Foxconn, Sharp a discutat o ofertă rivală dintr-un consorțiu guvern sprijinit de investitori japonezi.

În 2012, Sharp a fost aproape de a intra în faliment. S-a luptat cu datorii grele și a revenit prin intermediul a două planuri de salvare majore în ultimii patru ani.

http://www.bbc.com/news/business-35923885

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 56