Foxconn ezită cu achiziția Sharp

ecbd522ff5bbc2f8e52b29ca717f6cb5

Cândva Sharp a fost pionier în domeniul ecranelor plate, dar apoi concurența acerbă a provocat pierderi pentru producătorul japonez. Dar concernul va fi preluat de o nouă vedetă din industria smartphone-urilor.

Concernul Foxconn, furnizor, printre altele, al brandului Apple, se pare că amână planurile de preluare a concernului japonez de electronice Sharp. Semnarea contractului cu Sharp este amânată, până se va ajunge la un consens, au spus cei de la Sharp. Ca motiv au fost invocate noi informații ce au apărut, cu privire la posibile riscuri. Cu doar câteva ore înainte Sharp a anunțat la Osaka faptul că oferta Foxconn de șase miliarde de dolari va fi acceptată.

Partenerul taivanez al Apple, Foxconn, a câștigat bătălia licitațiilor din jurul concernului de electronice Sharp. Taivanezii au o prezență importantă pe piața smartphone-urilor, piață pe care Sharp nu a reușit niciodată să pună piciorul.

Dacă se va ajunge la preluare, atunci statul japonez a eșuat în tentativa sa de a împiedica preluarea concernului de către o parte străină. Ar fi cea mai mare preluare a unei companii japoneze printr-un concern de origine străină. În timp ce Foxconn a oferit 6 miliarde de dolari pentru Sharp, fondul Innovation Network Corporation of Japan, sprijinit de stat, a declarat că doresște să investească 2,5 miliarde de dolari în salvarea acestuia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Foxconn-zoegert-mit-Sharp-Uebernahme-article17077366.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3